Sunday, January 17, 2010

ILY! .Siakap Senohong Gelama Ikan Duri



...bercakap bohong, lama-lama mencuri..


haa.. post ini tiada kena mengena dengan maksud pantun di atas..
cuma malam tadi aku ngan Suraya pergi mencari Ikan Bakar terdekat yang kami boleh jumpa...
My Hunny teringin nak makan ikan bakar so kami pun mencari lah ke arah Lumut..

 So terjumpa lah satu kedai dekat Bota ni.. Nama dia Restoran Sri Peladang..
sape yang ke arah Lumut tuh kena U-Turn boleh tahan jauh jugak la..
Sampai sana straight kitorang order ikan bakar..

fyi: waiter adalah orang siam so sile byg orang siam yang mengambil order yer.. ^_^


"Dik, ikan bakar ader? ikan apa?"

"Ada2.. ikan siakap saja.. tapi lambat sikit"

"ok, bg siakap bakar satu.."

..selepas ambil order waiter tuh blah seketika kemudian datang balik..


"ikan siakap lambat sikit.. tapi tak sampai lah setengah jam ye.."


uik? motip datang balik semata-mata nak bagitahu tu..
bagus betul waiter2 tuh yer...

ble order sampai, ikan bakar tuh still dibungkus dengan aluminium foil..
aku pun pikir, "ni aluminium je yang besar ni..."


 ini bukan gambar sebenar, xsempat ambik gambar time melahap.. lapar kot..

tapi bile bukak je foil tuh, rupenye mmg besar ikan die.. haiyo, senak la perut aku ngan Suraya malam ni melahap..
so kami pun menghadap la makanan2 tu sambil tengok Aston Villa vs West Ham United..


nyam nyam nyam.. ikan bakar cecah air asam memang besh~

2 comments:

SuRayA^i. said...

kucing pun tlg abeskan ikan jgk~ \o/

Khairil Hafizi said...

yeah!



p/s:kucing itu bukan kucing siber~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails