Sunday, August 1, 2010

zam zam ala kazam~ jom fergi soru~

hai hai hai~
bertemu lagi dalam rancangan Jalan-jalan Cari Pasal bersama host anda, Keane dan teman istimewanya Cik Suraya..

kali ni aku nak bawak korang sumer pergi bandar yang pesat dengan kelajuan jalur lebar terpantas di Malaysia..
di mana? yaa.. di Cyberjaya..

untuk episod kali ini, aku nak bawak korang semua makan makanan Arab..
haa... sape tak pernah makan?
takpe-takpe.. lepas ni korang boleh try yer.. kat Cyberjaya je.. tak jauh pon..


restoran yang kiorang pilih kali ini ialah Restoran Saba'.. yang terletak kat CBD Perdana, on da way nak pergi Multimedia Universiti..
makanan kat sini memang special-special... daripada kebab, shish, roti arab dan juga makanan panggang diorang..
harga? berpatutan.. saiz hidangan? haa.. diorang hidang saiz Pak Arab la.. besar pinggannye..
tak percaya? tengok la gambar kat bawah tuh..


so untuk kali ini, kitorang pilih 1/2 Roasted Chicken with Bryani Rice..
kalau dah nama pon makanan Arab, taksah kalau tak pakai beras Basthmati..
berasnya panjang2 dan wangi.. fuuhh..
kitorang just order satu pinggan sebab satu plate pon dah bley kenyang tau..
saiz plate diorang macam dulang loyang kita je tau..


untuk air pulak, kitorang order Arabian Tea Pot..
sedap.. ader rase peppermint..
tengoklah betapa excitednye kitorang dapat minum teh arab.. hehe..

..lidah hampir melecur kepanasan... hehe..

lepas makan, sempat tapau Barbican 2 botol untuk perjalanan..
 
 
lepas makan kitorang pergi UKM..
tengok Konsert Gamelan UKM..
semangat jer datang nak sapot UTP perform..
tapi malang sebab salah jalan, kitorang terlambat sampai and sempat tengok 2-3 performance last jer..
takper2.. effort tuh yang penting... hehe..

6 comments:

Orkid said...

jeles nih! xpe. tgkla aku da dok kl nnt. abesla aku kalahkan ko dgn acara mkn2. hahaha :P

Khairil Hafizi said...

hahaha.. ni port best makan kt cyber.. nnt ko da stat kje cni ley la pakse ojan dtg dnnr afterwards... haha

SuRayA^i. said...

nk rase kmbing saba' plk pliz.
ouh, b4 dat kne g big plate dlu =p

Khairil Hafizi said...

len kali kite makan menu kambing lak.. huhu.. lamb sheesh ngan tawwuuk.. pastuh sup kambing.. yeah~

miss miss said...

ekspresi muke x bole blah keane. haha. aish,tbe2ak bole jd lapa tgk entry yg bkisar ttg mknn je >.<

Khairil Hafizi said...

micha - excited sgt nk minum.. skali panas daa... memang burok ar muke aku pastuh... haha... seb bek xmelecur lidah.. haha.. lapa? g la melantak kat shabu-shabu.. makan puas2~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails