Saturday, August 29, 2009

LOL! .Lawak Pagi Bute.

Fuhh...lege2..
Seb bek la Man U menang tadi..
Bile tengok Arshavin skor tadi, trus aku xsenang duduk..
trus2 la time tuh aku harap sangat Ronaldo ader.. Dapat la dier bagi free kick sepam due, then gelecek kaw-kaw..

Tapi Man U sangat nasib baik, sangat-sangat nasib baik..
Nasib baiklah Almunia jatuhkan Rooney dalam kotak penalti, dan nasib baik juga Diaby tanduk own goal, dan nasib baik jugak la gol Van Persie tuh offside and freekick dier kene palang gol.
Memang tadi Arsenal sangat-sangat takde luck..
Bile Arshavin tak dapat penalti, bile diving tak jadi..
Tapi syukur la jugak sebab menang, fuhh..
Lepas match tuh, dalam kereta, dalam perjalanan balik ke UTP, Matpi mule bercerita lawak untuk hiburan rakan-rakan.. Sempat la aku ingat 2-3 lawak dier untuk di kongsikan kepada korang sumer..
...................................................................................................................
Lawak I - Bas
Seorang lelaki sedang menaiki bas untuk ke satu destinasi.. Tiba di satu perhentian ader seorang perempuan yang tengah sarat mengandung naik.. Oleh kerana tempat duduk  penuh, perempuan tadi menegur lelaki tadi untuk meminta tempat duduk..

Perempuan - Encik, boleh saya ambil tempat duduk encik? Saya mengandung nh.. Saya boleh tahan kalau berdiri nh, tp baby saya xtahan..
Lelaki - Eh, dalam banyak-banyak seat apsal mintak kat aku.. hish, banyak songeh tul.. kalau xkasi orang kate ape lak.. kasi je la.. (bercakap dalam hati..)
Selepas memberi tempat duduk kepada perempuan tersebut, lelaki itu berdiri sahaja di sebelahnya.. Die kemudian mengeluarkan rokok dan mule menghisap rokok kerana kebuhsanan. Baru saje hisap sepam due, tibe-tibe dengar perempuan hamil tadi bersuara..
Perempuan - Encik, boleh tak kalau encik x hisap rokok dekat dengan saya, saya boleh tahan, tapi adik nh (sambil tunjuk dalam perut) tak boleh tahan..
Lelaki tadi dah mule tensen dengan perempuan tadi dan mule mencari idea nak fire balik..
Tibe-tibe angin kuat masuk ikut tingkap bas tadi dan terselak la kain perempuan tadi sampai ke peha.. Perempuan tuh pulak wat dunno jer, like nothing happen.. Lelaki td trus dapat idea dan trus cakap kt perempuan tuh..
Lelaki - Cik, bley tak tolong tutup balik kaki awak tuh.. Bukan ape, saye boleh tahan, tapi "adik" saye nh xboleh nak tahan..

Al-kisah... =P
...................................................................................................................
Lawak II - Budak sekolah dan burung
Dalam satu sesi kelas, seorang cikgu ingin menguji kepintaran anak murid nye menjawab teka teki.. 

Cikgu - Hah kamu, dekat satu pokok ader 3 ekor burung, kalau seorang pemburu tembak sekor, brape lagi yang tinggal kat pokok tuh.

Nak dijadikan cerita, cikgu tuh tanye kt seorang murid nh yang memang cerdik dan berakal panjang..

Murid - Senang je cikgu, jawapan nye xder yang tinggal la.. Sebab bile seekor dan kne tembak, mesti la due ekor lagi burung tuh lari.

Cikgu itu tidak berpuas ati kerana murid itu berjaya menjawab soklan nye dengan pantas lalu berkata pada murid itu..

Cikgu - Kamu mane boleh jawab macam tuh.. Cube kamu kire, 3 tolak 1 kan 2.. (dengan gaya konfiden walaupun tahu muridnya telah menjawab dengan betul..)

Murid tadi tahu cikgunya sedang cube menipu dan berasa tidak puas hati. Lalu ketika waktu rehat murid tadi pergi berjumpa dengan cikgu nya tadi untuk membalas dendam..

Murid - Cikgu, saye ader satu teka teki untuk cikgu. Ader 3 orang perempuan sedang makan ais krim. Yang pertama hanya jilat-jilat ais krim dier dari awl sampai abis. Yang kedua pula trus masukkan semua aiskrim dier dalam mulut, dengan kon2 sekali.. Yang last skali lak, jilat aiskrim nye sket2, then kulum ais krim dier sket2, then masukkan dalam mulut dier sket2. Antara tiga2 perempuan nh, macam mana nak tahu yang mana dah kahwin..?
Cikgunye trus menjawab dengan konfiden..
Cikgu - Senang je soklan kamu tuh.Mesti la perempuan yang ketiga tuh.
Murid - Kenapa cikgu jawab macam tuh?
Cikgu - Sebab dari care dier makan ais krim la.. kan macam orang berpengalaman tuh..
Murid - Eh, salah la cikgu. Kalau nak tahu mane yang da kahwin, mesti la yang da pakai cincin. Mne boleh tahu dari cara makan aiskrim.
Murid tadi trus senyum sinis kerana berjaya trick cikgu dier dan trus belah dengan muke bangge. Cikgu tadi pula trase sangat malu apabila dikantoikan oleh anak muridnya sendiri. Nampak sangat cikgu td pikir kotor.. hehe.. Korang pikir ape lak? Haa..


...................................................................................................................
huhu...so, camtuh la kitorg mengabihkan mase untuk arinh.. a.k.a malam semalam..
so da smpai UTP, sumer wat hal masing2, and nampak gayenye ari esok jadi satu lagi ari yang sie2.. macam siang td.. hehe..
selamat tido~ ZZZZzzzzz~

5 comments:

firdausMohamad said...

Hola Man U!!

fair game, a good one!!

tahniah...

haha! jadi post kau pulak lawak aku..

hihihi! :P

Khairil Hafizi said...

man u sgt bernasib baek.. nice game arsenal!


hehe.. aku siap wat acknowledgement kot nme ko.. tkut kne saman plagiarism..

SuRayA^i. said...

ok da paham lawak2 itu.
ish ish daus buat lawak kotoq

Khairil Hafizi said...

er...er...

SuRayA^i. said...

er..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails