Sunday, August 30, 2009

OMG! .Merdekakan Peti Suara.

tanggal 31.. bulan 8.. lima puluh tujuh..
merdeka..merdeka..
tetaplah merdeka.. ia pasti menjadi sejarah..~


Yer..~ Sempena 31 Ogos 2009...
Kami tak gi sambut kat dataran merdeka..
Kami xg sambut kat KLCC...
Kami xg sambut kt Starhill..
Tapi sambut tetap sambut...
Kami sambut tanggal 31 dengan laungan yang kuat...
sorakan demi sorakan...
suara nyaring mengilai-ngilai...
dengan dendangan lagu di Shogun Batu Gajah... kui kui kui..


Rasenye da dekat sebulan lebih memendam hasrat untuk memekak..
duk training dalam bilik ngan speaker dan microphone..
sambil pasang lagu kuat-kuat kt winamp time orang sumer g kelas..


ahli-ahli yang pergi juge masih lagi mengekal muke-muke same yang asyik g karok kt KTV Ampang Park dulu2~
Tambah sorang ahli baru yang xberkesempatan akibat bertugas menapis minyak ari2..
Macam bese la.. post-post aku tak sah kalau xder gambar.. so kali nh punye gamba siap ader description lagu lagi.. hehe..
you guy might find some awkward description, but its truth.. I swear to God that its true..
so just enjoy day pics k?
 
acara dimulakan oleh Bido dengan mendendangkan lagu awie.. ape ek tajuk lagu tuh.. tak ingat dah.. hehe..
then Matpi mengambil alih stage untuk persembahan kedua.. seterusnya diikuti dengan Musang, aku then duet partner first malam tuh, iaitu Bido dan Pedot..
ntah round yang keberapa ntah, Bido dan Pedot mendendangkan lagu duet hits mereka iaitu..

lagu My Heart (Acha Septriasa & Irwansyah)...!!!
sape rase geli anak tekak jangan muntah siang-siang.. nanti batal pose..hehe

Musang mendendangkan lagu-lagu inggeris hitz dari era 80an sehingga yang terkini..
(gambar hiasan)

Matpi juge rancak melontarkan suara dengan lagu-lagu rock wings serta lagu backstreet boys..
(err..cam xmasuk je lagu-lagu tuh..) 

aku pon xnak kalah gak.. bantai lagu Faizal Tahlil sepam.. Pedot layan sepam gak.. lagu Sampai Syurga tuh..~

lagu penutup adalah lagu duet yang disampaikan oleh aku dan pedot.. kitorang duet lagu Kerispatih tuh..
naseb baek xder producer dengar time tuh..
kalau tak abih la Faizal Tahlil ngan Kerispatih tak dapat carik makan..

all in all, dapat juga kitorang menjayakan sambutan hari kemerdekaan kali ke 52..
akhir kata..
Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.
p/s:Nita~ jangan jeles~ len kali kitorang ajak ko lak ek.. hehe..

5 comments:

SuRayA^i. said...

kerispatih n faizal tahir. i like~

Khairil Hafizi said...

=P

firdausMohamad said...

ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!

gambar last tu boleh buat 'cover album'...

hehehe! :P

Farhah (applegreen) said...

haahah..nice try di malam merdeka~~~

Khairil Hafizi said...

peah - mane ade nice try.. nh btul2 nh~

matpi - tuh la psl.. stylo dowh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails