Wednesday, September 2, 2009

FYI! .Duduk Elok-elok

On da way g Mcd pagi tadi, aku decide untuk lalu jalan Batu Gajah-Lahat instead lalu jalan Kelly's Castle. Lalu je terus aku teringat kes malam lepas tengok MU lawan Arsenal. Aku, Pedot, Bobo, Din ngan Matpi jadi saksi satu kemalangan kat jalan Lahat tuh. Time kitorang lalu tuh rasenye kete tuh baru eksiden coz kitorg still ley nampak driver dalam kete tuh. The car was totally upside down. I guess the driver was driving too fast and in was a ver bumpy corner. Naseb baek ader kete laen da call polis time tuh. So we decided to just pass through since we dunno what to do.

Papa said never get involve if you cannot help. Don't be tukang sebuk and disturb the traffic.


Ok2, so bile da start tringat tuh, mule la kitorg start bercerita pasal eksiden yang pernah kitorg nampak. Aku pernah nampak eksiden antara budak sekolah yang sedang naek basikal berlanggar dengan treler muatan yang panjang. It's my first experience with accident coz I was just 12 at that time. I saw the kid body under the trailer and kepala budak tuh da hancur kne gilis. Berterabur la otak dier atas jalan. Trus seram sejuk satu badan. Then ader sekali when I was waiting bus nak balik rumah kt balai polis, ader sorang brader datang nk wat report yang dier eksiden. Aku tengok la kaki dier yang patah, and his bone terkeluar dari jeans dier yang koyak tuh. Nampak la darah2 ngan daging segala. A lot of accidents happen around me and much of it involve the person I knew. Some even result in death sampai aku hilang perasaan sedih or terkejut yang melampau. My good friend kat rumah lost her sister yang lagi sebulan nak kawin in an accident. My neighbour also lost her 2 boys in an accident and both of her sons are a very good friends of our family.



The latest of the eksiden that I know was the one that had my loved one involved (click to view her blog entry). Thank god they come out with no scratch. Damn you reckless motocyclist! If anything happen to her, I swear I beat you to death with my own fist.


snapshot kete peah yang kene langgar arituh. Da la mamat tuh langgar belah co-pilot. Sialnye budak. Kalau peah turn awal sket xpasal da kene my loved one tau. F%#k u!



Kawan2, bawa la kenderan korang elok2 ek. Kalau korang tak sayangkan nyawa sendiri sekali pon, jangan sampai menyusahkan orang lain k? Walaupun ko da tak nak hidup, tapi orang lain tak nak ko mati, so pandai-pandai la ko pikir sendiri k.



p/s: sayang, kalau abang bawak reckless sayang marah je tau..

2 comments:

SuRayA^i. said...

huhu,kalo die drive cmtu org banned die sminggu =P

Khairil Hafizi said...

baek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails