Friday, February 26, 2010

ku milikmu

Berikut merupakan soalan-soalan yang dicipta sendiri oleh saya sebagai inisiatif untuk memjadi lelaki yang lebih baik terhadap wanita. Oleh kerana tahap pemahaman saya masih lagi rendah, diharap rakan-rakan dan pembaca dapat membantu terutamanya kaum hawa sendiri dalam proses ini. semoga post ini juga dapat menjadi panduan untuk pembaca-pembaca lelaki yang lain untuk memahami wanita dan juga sebagai platform untuk kaum wanita menyampaikan apa yang kami ingin tahu.

Tak perlu bertapis, lepaskan sahaja apa yang terlintas di fikiran dan hati.


Soalan 1:

Bagaimanakah caranya untuk melayan seorang wanita@perempuan@cikaro@chicks berpangkat girlfriend@marca@gewe@cewek dengan betul?

Soalan 2:

Apakah yang dimaksudkan dengan "attitude yang betul" yang menyebabkan perempuan terpikat pada seseorang lelaki tanpa mengira rupa parasnya?

Soalan 3:

Bilakah ungkapan "I Love You" yang diucapkan oleh seseorang pakwe@boyfriend tidak memberi kesan apa-apa terhadap girlfriend@awek@gewe nya?

Soalan 4:

Bagaimanakah cara yang kamu inginkan untuk kami mendekati kamu (secara detail) ketika kamu sedang susah hati, bersedih atau sedang tension @ PMS?

Soalan 5
Wanita@perempuan dikatakan tidak pandai berterus terang dan lebih suka untuk memberi petanda atau hint. Apakah contoh2 hint2 kamu dan apekah maksudnya?



p/s: to rahmah, peah, nisah, saf, tirah, suraya dan kawan-kawan perempuan yang sudah membaca post ini, anda di wajibkan menjawab! =)

17 comments:

SAISamal said...

Soalan 1: Just follow the flow

Soalan 2: Attitude yang buat perempuan rasa senang dengan beliau sepanjang masa. Tak ada rasa nak sepak atau nak tampar.

Soalan 3: Bila tak kena masa. Hahahaa..

Soalan 4: A phone call to let her know that u feel bad to see her feeling so.

Soalan 5: Buat apa hari ni? - Jomlah keluar! NI satu contoh. Ada banyak lagi, tapi aku rasa lelaki lagi jenis yang tak reti berterus terang kot.

Sekian, walaupun aku tak listed saja je gatal nak komen.
Hahahhaaaa...

p/s: Tiket Fesco 3 eh Keane!

kucingsiber said...

soalan 1 dan 2: just be yourself.

soalan 3: em ntah la. rasanya kalo salu sgt ckp kot. so jd x bpe special dh.

soalan 4: kadang2 kami tak perlu didekati sbb kami perlukan masa bersendirian utk pulih kembali.

soalan 5: sebarang *pout*, *cebik*, *jeling*; juga apabila kadang2 kami kata "xde pape lah";

sebab kami memang complicated =)

Farhah (applegreen) said...

errr..aku nye jwpn tak tau la tepat atau tak.sebab aku nih kire spoiler la jugak.hahaha.tapi aku try jwb as a woman.aceh~

soklan 1:

layan dengan betul? just treat her as a woman.kalau ade salah faham, sile ckp dengan sebaik mungkin.berbincang dengan cara lemah lembut.belai dan kasihi mereka. perempuan harus dilayan dengan sebaik mungkin tapi bukan dilayan sperti seorg puteri.nanti naik lemak ooo!

soklan 2:

attitude yg betol : hormat kepada perempuan dengan sentiasa support on what she needs. so, rupa paras memang bukan ukuran!hahaha~
plus attitude yg betol yg harus ada pada laki yg dh ade makwe adalah---> jgn pandang pompuan lain~hahaha. :P lol.

soklan 3:
ermmm.aku x dpt jwb la nih kin.sebab bile ishak ckp i love u everytime, mmg beri kesan secara langsung!~hahaa.

soklan 4:
biarkan kami bersendirian~or kalau tetibe mengada2 la kan mcm aku. kene layan la jugak ape yg aku nak.haih~

soklan 5:
contoh hint: hye bang,kalo buzy tuh...jgn lupe ingat tuhan yer.

niat sebenar: buzy tuh berpada-pada lah yer.jgn pk hal keje jer.tanggungjawab kepada tuhan perlu ade gak. *walhal, suruh ingt sikit kat makwe sendirik* lol~

sekian, mekasih.

SuRayA^i. said...

1 - treat her as a gf la..da nme pun gf so msti la kene special..most important lyn dia mcm pmpuan, jgn bandingkan die dgn kwn laki lps tu pk dia pun boleh gk d lyn mcm mmbe2 laki laen

2 - be ur self. but respect her a s a woman.

3 - bila hati da tawar?haha. jgn biarkan gf tawar ati..bahaye. pmpuan scare general lg setia dari lelaki. dia boleh saba kalo bf wat hal tp smpai point bila hati dia da tawar, susah kot nk bg 'perasa' smula~

4 - kalo dia tgh panas, jgn la ikut pns gk..api lwn api mkin tbakar la~..kalo rase mcm nk angin gk bile gf tgh angin, bia kn dia dlu..agk2 die da cool, contact blk

5 - bila dia kate xnk, mgkin sbnrnye die nk. bile die kate xd pape, sbnrnye ade je die nk ckp..pmpuan mmg complicated~we'r from venus, remember?haha~

4 -

An aNgeL WrOtE my StoriES hEre said...

Harhar...Sur da jwb tu~ok...my points!

Quest 1
Kami suke dilayan agar kami rase kami special berbanding dari org lain pada kamu~

Quest 2
Betol!Rupa paras adalah bonus!Attitude adlh wajib..Muke encem tp prangai hampeh buang karan je~Jadi org yg disenangi..hati pompuan mudah terpaut!I dont believe in the first sight love nway~

Quest 3
Eh...Ungakapan I love u sgt bermakna dicampur dgn keikhlasan..cthnye pandangan mata atau perbuatan lain..Kalo da tiap2 hari ckp n time ckp pon pndang jalan...mmg la xd makne!

Quest 4
perempuan ni berhati hiba mostly..kalo tgh sdih, tensen ato PMS sgt la ssh nk nolong...bg je dy nangis..layan je..jgn marah..jgn buat2 xtahu jugak!layan la mcm memahami hati jiwe kecamuk kami ni~haha

Quest 5
Hahahha...byk je nis pmpuan ni...n byk je cthnye...Yg ni mgkin perlukan chemistry dlm diri anda~Cth...die asik duk tgk barang tu tp xnk beli n puji2 brg tu..maknenye dy nk kamu belikan tp malu nk ckp..ato pon...bile kamu tanye dy..lmbt je dy nk jwb n nada dy dalam2 je..maknenye something wrong sumwhere le tu...

Hehehe...habes da soklan??Best lak soklan ko nih..Mcm mluahkan perasaan snirik!heee...
Harap2 mmbantu ncik Khairil Hafizi ye dlm mnjadi bakal suami yg baik!
Good Luck!

Khairil Hafizi said...

amal - tengs for the feedback bebeh!
tiket 3! DONE!

Khairil Hafizi said...

tirah - aku pernah baca yang there is no such thing as too much I Love You.. sbb the minute you lost the one you love, then baru ko trase yang rugi nye aku xsempat cakap betapa aku syg kt dier sgt2..

Khairil Hafizi said...

peah - feedback yang agak personal but thanks. sgt memberi info.

Khairil Hafizi said...

sur - soklan 1 tepat kene btg idung sndr.. adeyh, da smpai kt hati.. pedih2..

soklan 3 - then how? tell me wut to do ble da mcm tuh? ckp la.. terus terang..

soklan 4 - kalau dalam 14 kali pompuan emo, bley tak kalau skali je laki nk emo gak.. sket je tuh.. bley la..~ huuhu... 1 jer.. bley la.. kan kan kan?

Khairil Hafizi said...

nisah - soklan 1 tuh kan, kalau orang laki je kene tunjuk, tp belah kami la yang asyik kene marah, xbest jgak.. nak gak rasa spesel.. br adil.. kan kan kan?

soklan 2 tuh plak, camner la nak pandang mate, kalau kadang2 bile kita ckp, pasangan kita pandang langit.. pandang kereta, pandang lauk.. lapar kot.. huhu.. xkan nak pegan pale dier tenung mate br ckp.. gile xromantik..

Khairil Hafizi said...

to all yang reply - extension untuk soalan 3 tadi, bg korg la kan, macam mana nak ckp i love you everytime tp still give the same effect as the first time you'ved said it.

SAISamal said...

Say it in different language!
hahahahaaa,,

Khairil Hafizi said...

amal - wow, dats interesting~

SuRayA^i. said...

aih xleh blah, reply komen abg sume cm personal thingy je T__T

Khairil Hafizi said...

sur - huk2~ ne de sumer.. sket2 jer.. 2 sudu teh sahaja~ ^_^

An aNgeL WrOtE my StoriES hEre said...

uit..urm..
eh...xkn la pihak laki salu kene marah~bkn nyer ak suh lbih2 lyn cm putri..kalo ko bg org len sbijik gule2..ko bg la die 2bjik..hehe..pompuan ni mcm kerak nasi..kalo ko layan dy mcm tu,dy akn lyn ko mcm tu gak!msti akn rase dlm diri dy yg dy nk buat mnde yg same kt ko..hihi..in some cases, may b ad yg xmcm tu kot...tp jarang la gua ckp sama lu!hehe

ok..psl dy plak yg pndang lauk tu kan...urm.ok gak kalo ko wt cni..."listen here dear"..so pmpuan tu akn pndang la ko..then ko sbut la ap nk sbut..huhu..tp kalo byk2 kali dah wt cm tu kene cari care lain lak la~hehe

cane nk bg same effet everytime?haha.subjective la~mgkin ad yg sukekan sntuhan~mgkin yg sukekan suare sgt romantik~hurm..xtau nk ckp..btol gak eh..lame2 effect dy makin kurang..haha

Anonymous said...

sgt2 sok0ng jawapan sur no3..yeyeaah~!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails