Tuesday, November 24, 2009

FYI! .Potentia J Refresher Course.


Bangun-bangun pagi hari ini tak macam hari-hari lepas, dalam 2 minggu yang lalu.
Rasa senang hati sebab semua paper exam dah habis aku lenjan.
Bangun-bangun jugak lah aku blank tak tahu nak buat apa, sebab kalau ada paper lagi aku akan ke IRC untuk mentelaah bersama-sama Suraya.
 Tapi pagi ni memang berniat nak pergi jugak IRC. Yes, pergi IRC. Aku nak teman my sayang study.

Tengah bersiap-siap tiba-tiba gtalk aku berbunyi ting-tong, ting-tong.
Rupanya Pa'in yang pm aku. Dia mintak tolong volunteer untuk ESU Training Of Trainers Module.
Memang just nice sebab event tu buat kat undercroft and kejap je. (kejap la sangat~)

So aku pun bersiap, fetch my darling kat blok dia and off we go to IRC.
Sampai sana, my darling pun masuk IRC while aku pergi cari Pa'in kat undercroft.
Kat sana baru la aku tau, rupanya ESU tengah training staff-staff Petronas untuk Educamp this coming December.
So aku dan beberapa orang yang da habis final ni akan dijadikan volunteer untuk mock interview. Bila sampai je kat undercroft, rupanya banyak volunteer yang ESU panggil. Ada juga student-student tajaan ESU yang dari Form 4 datang untuk jadi volunteer.
Bila da sort punya sort, aku dan budak-budak final dapat turn last sekali. Lepas lunch. Cess..

Well, menarik gak dapat run through the Potentia J interview process sekali lagi. Tapi kali ni disebabkan staff sedang di assess, so yang tukang interview aku bukannya seorang, tapi 12 orang staffs. interview yang sepatutnya 10 minit jadi 30 minit.
then lepas inidividual assessment, aku masuk sekali lagi dengan my group untuk group discussion, sebijik macam time Educamp dulu.
Walaupun aku tahu kitorang tengah buat mock interview, tapi still cuak gila bila kena panggil masuk assessment dan ada 12 orang assessors depan mata ko. Keliling penuh staffs. Itu tak campur lagi dengan orang yang tengah evaluate assessor2 tu.

Lepas habis event tuh, lepak la kejap dengan budak-budak sekolah yang datang and tanya skit pasal SBP. haha.. xley blah langsung..
Lepas tea break aku pun terus balik and feel a lil bit guilty sebab tak dapat teman my sayang study.
Sorry tau dear, sorry sangat.


kat bawah ada gambar-gambar dari aktiviti tadi, for your viewing pleasure. =)

.
.


 

 

 

2 comments:

SuRayA^i. said...

nx sem kalo abg x teman org stdy for my last paper gk siap ah..

(haha kidding!)

Khairil Hafizi said...

erk... hait!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails