Monday, July 26, 2010

ape bende lagi best dari FB? MiFB!

oh well, kalau da nama pon Keane, sah-sah la suka makan kan..~

and this time around, aku dan pasangan pengacaraan terbaik aku, sapa lagi kalau bukan Cik Suraya berkesempatan untuk try makan lain dari yang lain..
international style bebeh~

ape aku merepek ni?
ini bukan merepek, tapi yang benar-benar saje..
last saturday, aku dan Cik Suraya pergi PWTC..
untuk ape?
kitorang pergi Malaysia International Food & Beverages Trade Fair (MiFB)..
haa.. amcam? menarik tak? tak? takpe2.. korang scroll lagi bawah-bawah baru tau menarik ke tak..


memang excited bila masuk dalam trade fair tuh sebab ada banyak booth-booth international bagi try makanan-makanan diorang.. ader dari Korea, China, UK, Spain, Turkey, Iran, Singapore and tak lupa juga company-company dari Malaysia..

sedang kitorang round-round dalam tuh, tibe sampai kat satu booth ni..
ramai gile orang.. berkerumun siap tolak-tolak lagi..
memang curious la kitorang time tuh, nak gak tau ape mende yang sampai orang kerumun rebut-rebut tuh kan..
rupenye ader booth ice-cream from Turkey.. Goat Milk Ice-Cream..
kalau orang da ramai, musti sedap kan? apa lagi, aku pon join la tolak-tolak sekaki..
dapat la merasa 3 flavour.. Original, Coklat ngan Berries..
tekstur ice-cream tuh sangat menarik.. likat and chewy macam frozen yogurt..
tapi ni lagi likat sebab kne potong pkai pisau daging... huhu.. tak caye? tengok la gambar kat bawah ni..


booth from Malaysia pon menarik jugak..
suke pergi satu booth ni yang buat cake fondant.. booth Sugarflour..
sempat jugak ambik contact no kot-kot nanti nak tempat kek kawen.. hehe..


ader satu company from Korea ni, nama company dier buat aku tergelak..
knape? haa.. sape yang paham bahse noks2 tuh paham la.. hehe..

tengok la betapa excited muke Cik Suraya jumpe booth Spain.. hehe..
tapi takleh nak try sebab booth tuh jual wine..~

before balik, sempat beli buah tangan berbentuk Carbonated Malt Drink from Iran..
ala-ala Barbican kat restoran arab tuh..
and cheaper, only RM3 per bottle.. kalau beli kat sini, paling murah bley dapat pon RM8 tau..


all in all, puas hati sebab dapat pergi event ni..
dapat merasa makanan-makanan yang susah nak jumpa kat mesia..
yang penting, FREE... hehe..
bila lagi la kan nak dapat merasa makanan best-best sampai kenyang lagi.. =P





p/s: Booth Sime Darby sgt menarik sebab buat umah tradisional Melayu yg elevated siap ngan tangga.. kat bawah umah siap ada reban ayam.. memang Truly Malaysia!

p/s 2: berjalan sampai sakit kaki.. so korang bley la bayang betapa besar trade fair tuh.. 2 hari baru kurang sakit kaki.. hehe..

4 comments:

SuRayA^i. said...

er, can do tu dlm bhase noks pe mksd die?
>.<

Khairil Hafizi said...

huhu.. tuh direct translation jer.. slalu nye can do tuh refer rupe seseorang... klau noks tuh kate can do la jejans tuh.. maksudnye, bley tahan la laki tuh.. haa.. camtuh la.. paham tak? huhu~

wani gaga gugu gege said...

haha.. woo.. nnt berat badan naek.. xtao2..~

Khairil Hafizi said...

wani - hahaha.. dun wori... makan tetap makan... tapi tetap bersenam.. haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails