Saturday, July 17, 2010

tom tom bol (pintu pecah~)

semalam my sayang Cik Suraya pindah umah baru~
dapat duk apartment very nice tuh..
siap dapat view KLCC lageh..
weeeweeeiit! kelas gitew~


aktiviti angkut-angkut barang ke tingkat paling atas memang agak mencabar sebab parking tak banyak and jauh..
tambahan lagi tombol pintu lak tibe-tibe jam..
so kitorang pun berhempas pulas duk godeh-godeh tombol tuh..
dengan harapan pintu tuh terbukak sendiri..
bile da fed up duk pulas-pulas tombol tuh (sambil tendang-tendang dan langgar-langgar pintu..)
kitorang pon decide g panggil locksmith..
sekali lagi turun sampai bawah and kua carik locksmith kt carrefour pastuh bergegas balik tunggu locksmith..
bila locksmith sampai, dier check-check, pastu dia cakap tombol tuh da rosak..
kena tuka baru.. lalu dengan selamba kodoknye dier hentam tombol tuh dengan tukul..
hasilnye seperti gambar di bawah..


so akhirnya dapat gak masuk umah baru..
and dapat tombol baru untuk umah baru~ \0/


after that kitorang pegi makan kat Wangsa Walk..
and kali ni pergi makan kat Ayam Penyet AP lagi~
sebab aku da niat nak try menu lain plak..

masih mampu control cun walaupun kepenatan pindah umah..

bile tengok dari angle ni, macam Shahir AF8 plak muke aku.. hehe..
*sile muntah sekarang~*


...ok, back to the menu..
this time kitorang ambik satu menu jawa timur and satu menu minang macam harituh jugak..
untuk menu jawa timur, kitorang order Lele Penyet, atau dalam bahse mesia ikan keli penyet..
untuk menu minang pulak, kitorang ambik Gulai Lemak Pucuk Ubi Cili Padi..
kitorang nak order Gado-gado tak pon Sayur Pecel tapi dah abih..
takpe-takpe.. ader alasan aku nak datang lagi.. hehe..


as expected, lele penyet yang kitorang order still maintain ke-penyet-an nyer...
rangup, sambal yang sedap and kriuk-kriuk yang best..
gulai lemak dier plak sedap and pedas..
seswai untuk membuka selera..
and for the drinks, kitorang share Indonesian Ice Tea and Sky Juice..

lepas makan, round-round jap kat Wangsa Walk..
sempat maen Basketball Shooting kt Arcade..
sampai lenguh-lenguh gak ar maen..
nak maen air hockey tapi dak-dak skolah yang poser-poser tuh conquer, so kitorang maen ar tikam yang dapat gula-gula tuh..
banyak gak ar dapat, sampai sakit gigi makan gula-gula.. hehe..


p/s: hari yang penat tapi best coz dapat spend my time with my chenta hati..
tapi aku benci betul la pemandu-pemandu kat KL ni..
klau bab penyebab jam ni, korang memang hebat.. @#$%@#$% tul!

5 comments:

oyenks said...

dasar suka mem'penyet'!
haha

SuRayA^i. said...

shahir seyh~~~~~
=p

Khairil Hafizi said...

oyenk - sedap wei... hahaha

Khairil Hafizi said...

sayang - oh well... hehe... kan kan kan? same tak? heheh

SuRayA^i. said...

er..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails